Arcfood

Menu

Olijven

Onze olijven komen voornamelijk uit Griekenland, waar ze met de grootste zorg met de hand worden geplukt net voor ze volledig rijp zijn. De eerste keus groene olijven worden gekweekt in de Halkidikis-regio. De zwarte olijven, gerijpt aan de boom, en de Kalatama olijven komen uit het zuiden van Griekenland en zijn de beste in hun soort.

Voor we de olijven verwerken, verminderen we het zoutgehalte (afkomstig van de pekeloplossing) met een natuurlijke behandeling die ontwikkeld werd in onze ateliers. Dankzij deze behandeling, waarbij elke mogelijke contaminatie vermeden wordt, gaan we de oxidatie van de olijven tegen en kunnen wij de glans en krokante beet garanderen.

De olijven die in onze werkplaatsen worden klaargemaakt, bevatten geen kleurstoffen of smaakversterkers. Ze ondergaan geen enkele thermische behandeling. We mengen ze met zonnebloemolie, verse aromatische kruiden, groenten, pepers, look en meer, volgens authentieke recepten van de zonnige mediteraanse keuken.

Om versheid te garanderen, hebben wij een verpakking op punt gesteld in een beschermende atmosfeer en zonder olie. In de schaaltjes blijft geen restje zuurstof achter. Dankzij deze techniek kunnen wij kraakverse olijven aanbieden.

Door het raadplegen van deze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies die jouw ervaring, de werking en het aantal bezoekers van onze website meet. Meer info

Niet meer weergeven